Uutiset |

Vuorekseen esitetään uutta bussilinjaa 5X

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää talvikauden 2020 – 2021 palvelutasosta, linjareiteistä ja vuoroväleistä kokouksessaan 29.1.2020. Talvikauden liikennöinti alkaa 10.8.2020. Linjastosuunnitelmat ovat olleet kommentoitavana verkossa, ja vastauksia saatiin yli 500. Kaikki palautteet käydään erikseen suunnittelussa läpi ja otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Arjen ruuhka-aikoihin esitetään perustettavaksi uusi linja 5X Vuoreksen ja Tampereen keskustan välillä. Linja toteuttaa Vuoreksen matkustajilta tulleen toiveen nopeasta yhteydestä Tampereen keskustan ja Vuoreksen välillä. Samalla linja tukee alueen peruslinjaa 5, jolla on arkisin ruuhka-aikoina paljon matkustajia.

Esityksen mukaan linjan 5X liikennöi klo 6.00-9.00 sekä 15.00-18.00.

Linjan 5X reitti on linjan 5 perusreittiä nopeampi, koska Lahdesjärven ja Viinikan liittymän väli ajetaan moottoritietä. Linjalla liikennöidään ruuhka-aikoina 30 min välein.