Uutiset |

Vuores-tietoverkon käyttäjien rekisteröinti alkaa

Valtaosaan vuoreslaisten postilaatikoista tipahtaa kesä-heinäkuussa kirje, jossa Vuores-tietoverkon operointia hoitava DNA pyytää rekisteröitymään tietoverkkoliittymän käyttäjäksi. Rekisteröityminen tapahtuu helposti DNA:n verkkosivuilla.

Kirje lähetetään niille taloyhtiöissä asuville vuoreslaisille, jotka eivät ole vielä suorittaneet rekisteröitymistä esimerkiksi ollessaan yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun tai tilatessaan lisäpalvelun DNA:lta.

Tietoverkkoyhteyden käyttäjän rekisteröinti perustuu viranomaismääräyksiin, ja se on kaikkien isojen operaattorien normaali toimenpide, kun liittymä otetaan käyttöön. Rekisteröinti ei ole kuitenkaan ollut käytössä Vuores-tietoverkon operointia aikaisemmin hoitaneella Elmolla (ent. Tampereen Puhelin), minkä vuoksi rekisteröinti toteutetaan nyt myös vanhojen liittymien käyttäjien osalta.

Rekisteröityminen sujuvoittaa myös asiakaspalvelua ja vikailmoitusten tekemistä jatkossa. Rekisteröityneenä pääsee myös hallinnoimaan omia tietoja ja asioimaan DNA:n Minun palvelussani tai OMA DNA -sovelluksella sekä saa hintaetuja DNA:n muista palveluista.

Rekisteröitymisestä huolimatta liittymä toteutetaan edelleen Vuores-tietoverkon omistavan Vuores Palvelun 100/100 Mbps:n yhteytenä ja 9,92 €/kk/asunto palvelumaksulla (laskutetaan taloyhtiöiltä, jotka voivat periä sen asukkailta osana vastiketta/vuokraa tai erillisenä maksuna).

HUOM. Toisin kuin kirjeen mukana tulevassa esitteessä mainitaan, Vuores-tietoverkossa on perusnopeutena 100/100 Mbps. Lisänopeuksien osalta voimassa on erityishintaiset DNA:lta tilattavat lisänopeuspalvelut (200/200 Mbps 14,90 €/kk, 400/400 Mbps 19,90 €/kk, 1000/1000 Mbps 29,90 €/kk). Mikäli Vuores-lisänopeushintaa ei näy vaihtoehdoissa tehdessäsi verkossa rekisteröitymistä, voit halutessasi tilata lisänopeuden DNA:n asiakaspalvelusta.

Kun saat kirjeen, voit rekisteröityä näin:

1. Mene osoitteeseen dna.fi/tlk ja syötä sivulle asuntosi tarkka osoite (postinumero 33870, kadunnimi, talon ja asunnon numero). Valitse Tarkista saatavuus. Siirryt sivulle, jonka otsikko on Tilaa DNA Netti.
2. Valitse sivulta alempaa DNA Netti ja klikkaa sivun oikeassa alareunassa Siirry nopeuden valintaan -nappia.
3. Jos haluat rekisteröidä DNA Netin perusnopeudella 100/100 M, valitse listan alin vaihtoehto.
4. Valittuasi nopeuden siirry eteenpäin painamalla alhaalla oikealla Siirry modeemin valintaan -nappia. Voit halutessasi päivittää kotiisi saatavilla olevan tekniikan mukaisen, erikseen laskutettavan uuden modeemin painamalla Valitse modeemi. Voit myös valita Ei kiitos ja siirtyä alareunan painikkeesta eteenpäin Lisäpalveluiden valintaan.
5. Jos tarvitset tietoturvapalvelun, voit tilata sen Valitse lisäpalvelut -sivulta. Tietoturvapalvelu on maksullinen ja se laskutetaan sinulta erikseen.
6. Jatka painamalla Siirry ostoskoriin. Kun olet tyytyväinen valintoihisi, Siirry kassalle.
7. Päätä rekisteröityminen tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla kohdassa Tunnistautuminen.

Jos rekisteröityminen ei jostain syystä onnistu, ole yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun, puh. 044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16.30, puhelu on normaalihintainen).

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia ja/tai tarvitset modeemin, tee rekisteröinti lähimmässä DNA Kaupassa tai soita asiakaspalveluun.