Uutiset |

Isokuusen päiväkodin ja koulun rakentaminen alkaa

Tampereen kaupungin tiedote

Vuoreksen Isokuusen päiväkodin ja koulun rakennustyöt aloitetaan syyskuussa, ja suunnitelman mukaan rakennus on otettavissa käyttöön tammikuussa 2022. Hankkeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksyttiin Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 19.8.2020.

– Isokuusen valtakunnallisesti merkittävä puurakentamisen alue täydentyy nyt kaupungin toimesta, ja alueen asukkaat saavat tarpeeseen tulevat uudet tilat, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Uudisrakennuksen toteutuskustannukset ovat yhteensä 9,99 miljoonaa euroa, ja Pirkanmaan Voimia Oy:n keittiölaitteiden kustannus on 141 800 euroa.

Isokuusen päiväkoti ja koulu rakennetaan Vuoreksen kaupunginosaan Honkakuusenkadun, Isokuusentanhuan aukion ja Tervaslammenpuiston rajaamaan kortteliin. Kaksikerroksinen päiväkotirakennus on mitoitettu kahdeksalle 20 lapsen päiväkotiryhmälle eli 160 päiväkotilapselle. Esi- ja alkuopetustilaa tulee noin 150 lapselle.

Lisäksi rakennukseen tehdään tilat Pirkanmaan Voimia Oy:lle. Liikuntasali, ruokasali ja pienkeittiötila ovat rajattavissa muista tiloista iltakäyttöä varten. Pääosin puurakenteisessa rakennuksessa on hissi ja kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut HIMLA Arkkitehdit Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Lisätietoja

Apulaispormestari
Jaakko Stenhäll
puhelin 045 137 8505
sähköposti Jaakko.Stenhall@tampere.fi

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti Virpi.Ekholm@tampere.fi