Uutiset |

Uusi aluenopeusrajoitus myös Vuorekseen

Tampereen kaupungin tiedote

Uusista matalampien aluenopeusrajoituksien alueista päätettiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa 15.6.2021. Kaleva-Lappi-Lapinniemi-Tulli-Tammela -asuinalueiden nopeusrajoitusjärjestelmän muutokset sekä Hervannan ja Vuoreksen muutokset tuovat alueille pääosin 30 kilometriä tunnissa olevat rajoitukset. Samalla hyväksyttiin liikenteen rauhoittamiseen liittyviä toimenpiteitä.

Päätökset liittyvät kokonaisuuteen, jossa asuinalueiden matalammat aluenopeusrajoitukset otetaan käyttöön vaiheittain tarkempien suunnitelmien perusteella. Asukkaat ovat voineet ottaa kantaa alustaviin nopeusrajoitusehdotuksiin vastaamalla karttakyselyihin netissä, ja osaa suunnitelmia on esitelty videoilla. Uusi aluenopeusrajoitus on tullut jo voimaan suurimmassa osassa Tamperetta.

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisen tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 kilometristä tunnista nopeuteen 30 kilometriä tunnissa. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.

Esityslista- ja pöytäkirjajärjestelmä: Yhdyskuntalautakunnan kokous 15.6.2021

Lisätietoja

Puheenjohtaja
Apulaispormestari
Aleksi Jäntti
puhelin 040 727 3234

Esittelijä
Johtaja
Mikko Nurminen
puhelin 040 801 2665

Valmistelija
Erikoissuunnittelija
Mira Siren
puhelin 040 800 7581