Uutiset |

Jätteiden lajittelusta putkikeräysalueella

Muovipakkauksia on nyt kerätty kartongin sijaan putkijärjestelmällä parisen kuukautta. Pakkausten laatu on ollut vaihtelevaa. Muistahan, että likaiset ja elintarvikkeita sisältävät pakkaukset eivät käy keräykseen, vaan ne laitetaan sekajätteeseen. Jos pakkauksen puhdistamiseen joutuisi käyttämään paljon lämmintä vettä ja pesuainetta, ympäristösyistä voikin olla parempi laittaa se sekajätteeseen. Muovinkeräykseen siis puhtaat ja kuivat muovipakkaukset – niitä voidaan jalostaa uusien muovituotteiden raaka-aineeksi. 

Paperinkeräyspisteeseen kuuluvat vain paperi eli sanomalehdet, kirjekuoret ym. Kartonki ja pahvi paperin joukossa haittaavat sen kierrätystä.

Sekajätepisteeseen laitetaan vain päivittäiset roskapussit eli mitä lajittelun jälkeen jäljelle jää. Isot ja kovat esineet voivat aiheuttaa tukoksia ja laiterikkoja, joista seuraa ylimääräisiä kustannuksia ja pahimmillaan pidempiä käyttökatkoja.

 

Lähikeräyspisteet

Lähikeräyspisteissä kerätään lasipakkaukset, metalli sekä kartongit ja pahvit. Ethän laita näitä jätteitä putkijärjestelmään. Lähikeräyspisteet löydät osoitteesta 
www.kierrätys.info

 

Lajitteluohjeet ja järjestelmän käyttöohjeet

Putkijärjestelmän ohjeet löydät täältä

 

Vuoreksen jäteasema

Vuoreksen jäteasema sijaitsee osoitteessa Mäyränmäenkatu 18.

– avoinna ma-pe klo 8-20
– henkilökunta paikalla arkisin klo 15-18

Lisätiedot jäteasemasta

Jateasemat.fi sovelluksen avulla voit asioida Vuoreksen jäteasemalla itsepalveluaikoina. Sovelluksella avataan jäteaseman portti ja maksetaan maksulliset jätteet. Aloita rekisteröitymällä sovelluksen käyttäjäksi. Henkilökunnan ollessa paikalla voit asioida myös ilman sovellusta.

Katso video asioinnista jäteasemalla.

 

Putkikeräys verkkosivuillamme

 

Pirkanmaan Jätehuolto Oy