Uutiset |

Vuoreksesta haettavissa rivi- ja kerrostalotontteja

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on käynnissä. Tarjolla on yhteensä 15 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen Holvastin, Multisillan, Ojalan, Olkahisen ja Vuoreksen kaupunginosista. Olkahisen tontti myydään ja muut tontit vuokrataan. Lisäksi haettavana on tontti palvelusetelipäiväkodin rakentamiseen Hervantajärveltä. Hakuaika päättyy 4.2.2022.

– Haussa on nyt tontteja poikkeuksellisen monimuotoiseen rakentamiseen. Monipuolisella tonttitarjonnalla pyrimme vastaamaan lapsiperheiden tarpeisiin sekä myös rakentajien toiveisiin, kertoo tonttipäällikkö Aila Taura.

Esimerkiksi Holvastin tonteille edellytetään perheille sopivien asuinpientalojen rakentamista. Toiseen Multisillan tonteista on mahdollista toteuttaa rivitaloja tai kytkettyjä pientaloja. Olkahisen tontille on mahdollista rakentaa pienkerrostalo- tai rivitaloasuntoja. Lisäksi Vuoreksessa asemakaava mahdollistaa osaan tonteista rivitalojen, kerrospientalojen tai townhouse-tyyppisten asuinrakennusten rakentamisen.

– Kaupungin strategiset painotukset puurakentamiseen ja hiilineutraaliuteen näkyvät tonttihaussa. Ojalan ja Vuoreksen tonteilla edellytämme, että rakennukset saavat puisen julkisivun. Vuoreksen Harjanteen tontilla myös rakennuksen rungon tulee olla puinen, kertoo Aila Taura.

Uutta hakuprosessissa on se, että Ojalasta tontin saavien on laskettava ja raportoitava rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki 50 vuoden tarkastelujaksolla. Lisäksi heidän on kuvattava, millaisten ratkaisujen avulla minimoidaan hiilijalanjälkeä ja mahdollistetaan asumisen sekä asukkaiden elämäntapojen pieni hiilijalanjälki.

Haussa olevia tontteja luovutetaan niin vapaarahoitteiseen kuin valtion tukemaan asuntotuotantoon. Holvastin ja Ojalan tontteja voi hakea sekä vapaarahoitteiseen että kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Multisillan kerrostalotontille tulee rakentaa asumisoikeusasuntoja ja omistusasuntoja. Muut tontit ovat vapaarahoitteiselle rakentamiselle.

Tarkempia tietoja tonteista ja hakuehdoista:

Haettavat rivi- ja kerrostalotontit

Rivi- ja kerrostalotonttien hakeminen

Lisätietoja

Haettavat rivi- ja kerrostalotontit:
Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin +358503518256
puhelin 050 351 8256
sähköposti Aila.Taura@tampere.fi
Asuminen, yhtiömuotoiset asuntotontit