Uutiset |

Vuores.fi:n sisäiset sivustot ja sähköpostiosoitteet lakkautetaan vähäisen käytön vuoksi

Vuores.fi-portaalissa olevat taloyhtiöiden ja omakotitaloalueiden sisäiset sivustot eli intranetit sekä vuores.fi-alkuiset sähköpostiosoitteet lakkautetaan vähäisen käytön ja tarpeen vuoksi.

Intranetsivustojen ja sähköpostiosoitteiden ylläpito päättyy siirtymäajan jälkeen viimeistään vuoden 2022 lopussa.

Muutoin Vuores.fi-portaali pysyy ennallaan ja rekisteröityneiden käyttäjätilit pysyvät voimassa (tiliä tarvitaan edelleen mm. tapahtumailmoitusten luomiseen ja sähköposti-ilmoituksiin).

Intranetsivustojen lakkautuksella ei ole vaikutusta Vuores-tietoverkon 100/100M-laajakaistayhteyksiin, joiden toiminta jatkuu normaalisti. Laajakaistaoperaattori Lounean käyttäjärekisteröinti (OmaLounea) on täysin Vuores.fi-portaalista ja intraneteistä riippumaton järjestelmä.

Valtaosa intraneteistä käyttämättömiä

Intranetsivustot ovat sisältäneet taloyhtiöille ja omakotialueille mm. dokumenttipankin ja uutispalstan. Valtaosaa intraneteistä ei ole otettu taloyhtiön toimesta käyttöön missään vaiheessa tai ne ovat olleet jo pitkään käyttämättömiä. Näiden intranetsivustojen osalta ei vaadita toimenpiteitä ennen lakkautusta.

Muutaman käytössä olleen intranetsivuston ylläpitäjiä (usein taloyhtiön isännöitsijä tai hallitus) on tiedotettu lakkauttamisesta ja sisällön siirrosta. Mahdollisesta korvaavasta taloyhtiön järjestelmästä tiedotetaan asukkaille.

@vuores.fi-sähköpostiosoitteista luovutaan

Samalla luovutaan @vuores.fi-päätteisistä sähköpostiosoitteista, joita Vuores.fi-portaalin rekisteröityneiden käyttäjien on ollut mahdollista luoda ja ohjata omaan sähköpostitiliinsä, kuten Gmailiin. @vuores.fi-päätteisten sähköpostiosoitteiden käyttö on hiipunut selvästi viime vuosina.

Nykyiset @vuores.fi-sähköpostiosoitteiden käyttäjät voivat jatkaa palvelun käyttöä siirtymäajan eli vuoden 2022 loppuun saakka. Uusia @vuores.fi-sähköpostiosoitteita ei voi luoda enää 1.6.2022 jälkeen.

Miksi lakkautukset tehdään?

Intranetsivustot

Vuores.fi-portaalin intranetsivustoja käytetään tällä hetkellä aktiivisesti vain muutamassa Vuoreksen taloyhtiössä. Käyttö on vähentynyt selvästi viime vuosina isännöintitoimistojen lanseerattua omat vastaavat taloyhtiösivunsa, jotka integroituvat isännöinnin muihin tietojärjestelmiin. Myös isoilla vuokrataloyhtiöillä on omat talokohtaiset sivunsa. Asukkaiden keskustelut ovat taas siirtyneet esimerkiksi Facebook-ryhmiin. Talojen rinnakkaiset sivut aiheuttavat päällekkäistä työtä ja vaikeuttavat tiedon hakemista.

Vuores.fi-intranetsivustot vaatisivat myös laajempaa uudistamista, mikä aiheuttaisi tarpeettoman suuria kustannuksia sivustojen käyttöasteeseen nähden.

Sähköpostiosoitteet

@vuores.fi-sähköpostiosoitteiden kysyntä on ollut vähäistä, ja viime vuosina uusia osoitteita on luotu enää muutama vuodessa. @vuores.fi-osoitteet otettiin käyttöön noin kymmenen vuotta sitten, jolloin ilmaiset sähköpostipalvelut eivät olleet niin yleisiä kuin nykyään.

@vuores.fi-osoitteen käyttö on rajoittunut lähtökohtaisesti vain sähköpostien vastaanottoon. Osassa yleisistä sähköpostitileistä vuores.fi-osoitetta ei ole voinut enää suoraan määrittää lähettäväksi osoitteeksi. @vuores.fi-osoitteesta lähetetyt viestit saattavat myös helposti mennä vastaanottajan roskapostikansioon, koska lähettävä osoite on eri kuin sähköpostitilillä, jonka kautta viesti lähetetään.

Haasteita on aiheuttanut myös @vuores.fi-päätteisen sähköpostiosoitteen käyttö, mikäli käyttäjä on muuttanut pois Vuoreksesta.

 

Pahoittelemme lakkautuksista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

Vuores.fi-portaalia ylläpitävä Vuores Palvelu Oy

Lisätietoa:
Reetta Hynynen
Vuores Palvelu Oy
Puh. 050 4336938
reetta.hynynen@vuorespalvelu.fi