Uutiset |

Vuoreksesta haettavissa neljä kerros- ja rivitalotonttia

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on alkanut. Kissanmaan, Ojalan, Ranta-Tampellan ja Vuoreksen kaupunginosista on haettavana tontteja sekä vapaarahoitteiseen että valtion tukemaan asuntotuotantoon. Kaikkia tontteja voi hakea myös ryhmärakennuttamiseen ja osuuskunta-asumiseen. Tarjolla on kaikkiaan 10 rivi- ja kerrostalotonttia ja yhteensä 37 160 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta.

Rivi- ja kerrostalotonttien hakuaika on 6.6.–1.7.2022. Tonttien saajat ratkaistaan syys-lokakuun aikana. Haettavana olevat tontit vuokrataan.

Vuoreksen neljä tonttia on tarkoitettu vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon.

Tontteja voidaan tonttihaun kautta luovuttaa myös erityisryhmien palveluasumisen tarpeisiin, mutta tontin kaavamerkinnästä riippuen rakentaminen saattaa vaatia poikkeamismenettelyn. Palveluasumiseen luovutettavien tonttien saajat valitaan yhdessä palveluiden järjestäjätahon kanssa. Tällä kertaa haussa ei ole erityisesti varattu tontteja palveluasumiselle.

Tonttien saajien valinnassa arvioidaan maapolitiikan linjausten mukaisesti seuraavia seikkoja: hakijalla mahdollisesti oleva toteuttamaton tonttivaranto, kaupungin hakijalle aiemmin luovuttamat tontit, alueiden monimuotoisuus ja asuntopoliittisten tavoitteiden toteutuminen, rakentamisen nopean aloituksen mahdollistaminen sekä kilpailun edistäminen.

Lue lisää kaupungin verkkosivuilta: https://www.tampere.fi/asuminen-ja-rakentaminen/tontit

Lisätietoja:
Asuminen, yhtiömuotoiset asuntotontit
Aila Taura
Tonttipäällikkö
aila.taura@tampere.fi
050 351 8256