Uutiset |

Vuores mukana valaistujen suojatiemerkkien kokeilussa

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereella on parannettu lahjoitusvaroilla suojatieturvallisuutta kuudella suojatiellä uudentyyppisellä, valaistulla Välkky Sign -suojatiemerkillä.

Suojatiemerkissä syttyy valo jalankulkijan lähestyessä suojatietä, jolloin autoilijalla on helpompi havaita jalankulkija pimeään vuodenaikaan. Kokeilukohteiksi valikoidut suojatiet sijaitsevat koulujen välittömässä läheisyydessä tai koulureitillä. Välkky Sign -suojatiemerkkejä löytyy Vuoreksen, Isokuusen, Leinolan, Olkahisten ja Kalkunvuoren koulujen läheisyydestä sekä Iidesranta-kadulta.

Tampereen kaupunki sai LähiTapiola Pirkanmaalta lahjoituksen suojatieturvallisuuden parantamiseen.

– Tampere on kunnostautunut nykyaikaisten liikenneturvallisuutta edistävien liikenneturvallisuusratkaisujen toteuttajana. Haluamme ehdottomasti olla mukana turvaamassa lasten koulumatkoja. Tänä vuonna päätimme kohdentaa varoja LähiLahjoitus-rahastostamme myös liikenneturvallisuutta edistäviin hankkeisiin. Tampereen kaupunki lahjoituksen kohteena oli meille selvä valinta, perustelee LähiTapiolan vastuullisuuspäällikkö Taina Hiltunen.

Tampereen kaupunki toteuttaa vuosittain kymmeniä liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä kuten korotettuja liittymiä, korotettuja suojateitä ja hidasteita.

– Ajohidasteiden tavoitteena on taata jalankulkijalle turvallinen kadun ylitysmahdollisuus. Huomiota on kiinnitetty erityisesti koulujen lähiympäristöön, kertoo liikenneinsinööri Heljä Aarnikko.

Lisätietoja:
Tampereen kaupunki
Heljä Aarnikko
Liikenneinsinööri
helja.aarnikko@tampere.fi
040 806 4917