Uutiset |

Nyssen linja 5:n lähtö- ja päätepiste siirtymässä Keskustorilta Ranta-Tampellaan

Elokuussa 2023 alkavaan talvikauteen on suunniteltu linjastomuutoksia, joilla parannetaan tiettyjen alueiden joukkoliikennepalvelua. Suunnitelmat koskevat bussilinjoja 5, 11, 18, 26, 29, 30, 31, 36 ja 80. Lisäksi linja 34 on suunniteltu lopetettavaksi vähäisen matkustajamäärän vuoksi.

Vuoreksen läpi kulkevan linjan 5 lähtö- ja pääteasemaa suunnitellaan siirrettäväksi Keskustorilta Ranta-Tampellaan. Linja ajaa nykyistä reittiään Ratinaan asti, josta se jatkaa Sorin aukion ja rautatieaseman kautta Juhannuskylään, Tampellaan ja Ranta-Tampellaan. Linja liikennöi päivittäin varhaisaamusta myöhäiseen iltaan tiheällä vuorovälillä. Näin kasvaneelle Tampellan alueelle saadaan palvelutasomääritelmän mukainen palvelu.

Lisäksi Lahdesjärven linja 34 lopetetaan vähäisten matkustajamäärien vuoksi. Linja 5 jatkaa liikennöintiä Lahdesjärvellä kuten ennenkin.

Lahdesjärvellä alkaa liikennöidä poikittaislinjat 36A ja 36B. Kumpikin linja kulkee Taatalan, Härmälän ja Partolan kautta Pirkkalaan: linja 36A suoraan Naistenmatkantietä, linja 36B Linnakallion ja Huovin teollisuusalueiden kautta. Toisessa suunnassa molemmat linjat liikennöivät kehätien ja Hervannan valtaväylän kautta Hervantaan ja Hermiaan.

Muihin muutoksiin voi tutustua Nyssen nettisivuilla

Kerro ajatuksesi muutoksista

Suunnitelmat esitellään Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle 14.12.2022. Marraskuussa tulleet palautteet ehditään huomioida esittelyssä. Lautakunta päättää talvikauden 2023-2024 palvelusta tammikuussa 2023.

Tutustu muutoksiin selainpohjaisessa karttapalvelussa. Palvelu toimii parhaiten isoilla näytöillä. Linjoille, joita ei näy karttapalvelussa, ei ole suunniteltu muutoksia.

Jätä viesti suunnittelijalle painamalla palvelun oikeassa yläkulmassa Lisää kommentti -painiketta. Valitse kartalta alue, johon palautteesi kohdistuu. Kommentit eivät ole julkisia, ne päätyvät vain suunnittelijan luettavaksi.

Talvikauden 2023-2024 suunnitelma karttapalvelussa

Lisätiedot

Leena Huhtala
suunnittelija
+358 44 430 9088
Tavoitettavissa puhelimitse maanantaina 14.11. 2022 kello 8.30 – 14.
Leena.K.Huhtala@tampere.fi