Uutiset |

Myös Vuoreksen lapset ja nuoret voivat hakea Etelän massit -toimintarahaa

Tampereen kaupungin tiedote


Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden jakama Etelän massit -toimintaraha on tarkoitettu Tampereen eteläisen alueen lasten ja nuorten hyväksi. Lasten ja nuorten ryhmät voivat hakea rahaa toimintaan, joka on heidän itsensä ideoimaa ja kaikille avointa. Haku on avoinna tammikuun ajan.

Etelän massien tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä lisätä yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistävää toimintaa etelän alueella. Toimintarahaa voivat hakea alle 30-vuotiaiden ryhmät, joissa on vähintään kolme henkilöä. Ryhmän jäsenistä yli puolet tulee olla eteläiseltä alueelta. Yhdelle ryhmälle toimintarahaa voidaan myöntää 1000–5000 euroa.

Etelän masseissa jaettavat rahat ovat osa Tampereen kaupungin vuoden 2022 osallistuvaa budjetointia eli osbua, jonka toukokuisessa äänestyksessä tamperelaiset pääsivät valitsemaan, mitkä ovat parhaita arjen turvallisuutta lisääviä tekoja.

– On hienoa, että kaupunkilaiset halusivat osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä kohdentaa rahaa juuri lapsille ja nuorille suunnattuun toimintaan. Nyt tätä toimintaa pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan ne parhaat asiantuntijat eli lapset ja nuoret itse, sanoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Päivi Niskanen.

Lapset ja nuoret voivat hakea toimintarahaa e-lomakkeella tammikuun ajan, jonka jälkeen etelän alueella järjestetään helmi–maaliskuussa 2023 sähköinen äänestys, jossa alueen alle 30-vuotiaat asukkaat saavat vaikuttaa siihen, millaiseen toimintaan myönnetään Etelän massit -toimintarahaa.

Eteläiseen alueeseen kuuluvat Annala, Hallila, Hatanpää, Hervanta, Hervantajärvi, Härmälä, Jokipohja, Kaukajärvi, Koivistonkylä, Korkinmäki, Lahdesjärvi, Lakalaiva, Lukonmäki, Multisilta, Muotiala, Nekala, Nirva, Peltolammi, Rantaperkiö, Rautaharkko, Rusko, Sarankulma, Taatala, Turtola, Veisu, Vihioja, Viiala, Viinikka ja Vuores

Lisätietoa Etelän massit -toimintarahan hausta: https://www.tampere.fi/kaupunki-tukee-ja-palkitsee/avustukset-ja-tuet/kohdeavustukset/etelan-massit