Uutiset |

Vuoreksesta haettavissa kerros- ja rivitalotontteja

Muokattu Tampereen kaupungin tiedotteesta

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on parhaillaan käynnissä. Tarjolla on yhteensä 17 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen. Monipuolisen rakentamisen mahdollistavia tontteja on tarjolla eri puolilla kaupunkia, ja lisäksi tontteja on jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Käynnissä olevassa rivi- ja kerrostalotonttien haussa tontteja voi hakea Västinginmäestä, Ikurista, Niemenrannasta, Ojalasta, Olkahisista ja Tesomajärveltä. Olkahisten tontti myydään ja muut tontit vuokrataan. Hakuaika päättyy 2.2.2024.

– Kaupunki haluaa ohjata haussa rakentajia laadukkaaseen sekä innovatiiviseen rakentamiseen monin eri keinoin. Kiinnitämme kerrostalorakentamisessa huomioita muun muassa hiilijalanjäljen/hiilikädenjäljen laskentaan ja A-energiatehokkuuteen, kertoo tonttipäällikkö Aila Taura.

– Lisäksi teemme erilaisia konseptihakuja, ja asuntojakauman määrittelyllä pyrimme varmistamaan, että eri puolille kaupunkia rakentuu myös perheasumiseen sopivia asuntoja.

Västinginmäestä haettavissa viisi tonttia

Västinginmäestä on haettavana kaikkiaan viisi tonttia asuinkerrostalojen ja rivitalojen sekä muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueelta (AKR). Särkijärven pohjoispuolella, lähellä Vuoresta Västinginmäessä sijaitsevat tontit ovat ensimmäiset alueelta haettavaksi tulleet tontit.

Alueelle on tulossa myös päiväkoti, palloilukenttä ja leikkipuisto, uimaranta, soutuvenepaikkoja sekä paikka maisemakahvilalle tai muulle pienelle, julkiselle rakennukselle. Asemakaavaan on merkitty myös Särkijärven ympäri kiertävä ulkoilureitti, palstaviljelyaluevaraus ja uusia pyöräteitä metsäympäristöön. Valmistuttuaan Västinginmäki tarjoaa kodin noin 2900 asukkaalle.

Västinginmäen tontteja koskee energiatalo/energiakortteli-konseptihaku, jolla haetaan ehdotuksia, jotka mahdollistavat joustavan energian käytön. Konseptihaussa toteutetaan Hiilineutraali Tampere 2030 tiekartan toimenpiteitä ja tavoitteita. Kortteliin halutaan ratkaisuja, jotka osallistavat asukkaat aktiivisesti energian tuottajiksi ja säästäjiksi sekä optimoimaan energiankäyttöään kansallisen energian markkinatilanteen mukaisesti. Rakennuksen tulee toimia älykkäästi energiamarkkinoilla, ja asukkaat voivat vaikuttaa omaan kulutukseensa rakennuksen tarjoamien ratkaisujen avulla.

– Tonttien hakijoiksi toivotaan konsortioita, joilla on yhdessä kyvykkyys tuottaa ohjelmoinnin tavoitteiden mukaisia kokonaisuuksia, esimerkiksi energiapalvelutuottajia, ICT- ja datapalveluiden tuottajia. Mukana voi olla sekä vapaarahoitteisen että kohtuuhintaisen asuntotuotannon toteuttaja ja toimijoita, Taura kertoo.

Konseptin arvioinnissa huomioidaan kyseisen konsortion ehdottaman vision ja ehdotuksen toteutuskelpoisuutta, yhtenäisyyttä sekä sitä, kuinka saumattomasti konsortion eri osaamistaustat tukevat yhteisen vision ja suunnitelman toteutusta.

Vuoreksen tontteja jatkuvassa haussa

Jatkuvassa haussa on tarjolla kaikkiaan 20 tonttia Haukiluomasta, Kämmenniemestä, Ikurista, Ojalasta, Multisillasta ja Vuoreksesta. Vuoreksen tontit sijoittuvat Isokuuseen.

Haettavana on tontteja sekä vapaarahoitteiseen että kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Tontit ovat heti rakennettavissa paitsi Haukiluoman tontit, jotka ovat rakentamisvalmiita ensi keväänä.

– Käsittelemme jatkuvassa haussa olevien tonttien hakemuksia saapumisjärjestyksessä ympäri vuoden, kertoo Taura.

Hakijoita tarkasteltaessa otetaan huomioon asunto- ja maapolitiikan linjausten mukaisesti kriteerit.

Rivi- ja kerrostalotonttihaku

Jatkuva rivi- ja kerrostalotonttihaku

Lisätietoja:
Aila Taura
Tonttipäällikkö
Puhelin: 050 351 8256
Sähköposti: aila.taura@tampere.fi