Uutiset |

Tampereen ja Lempäälän valmistelema kuntarajan siirto Vuoreksessa hyväksyttiin valtuustossa

Muokattu Tampereen kaupungin tiedotteesta

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi omalta osaltaan kokouksessaan 10.6.2024 Lempäälän kanssa valmistellun kuntarajan siirron Vuoreksessa. Lopullisen päätöksen asiassa tekee valtiovarainministeriö.

Tampereen kaupunki ja Lempäälän kunta ovat valmistelleet yhdessä kuntarajan siirtoa Vuoreksen alueella. Suunniteltu siirto koskee noin 112 hehtaarin aluetta Lempäälän kunnan Ruskontien pohjoispuolella, aluetta esitetään siirrettäväksi Lempäälästä Tampereen kaupungin alueeksi.

Kuntarajan siirtämisellä tavoitellaan eheää ja yhdyskuntarakenteeltaan toimivaa kokonaisuutta Ruskontien pohjoispuolelle. Esitetyn muutoksen katsotaan parantavan koko alueen toimintakykyä, elinkeinojen toimintamahdollisuuksia sekä yhdyskuntarakenteen toimivuutta, alueella ei ole ennestään asutusta. Kuntalaisia kuultiin rajansiirrosta 15.4 – 15.5.2024, molempien kuntien asukkaille järjestettiin myös yleisötilaisuus Vuoreksen koululla 23.4.2024. Lopullisen päätöksen asiassa tekee valtiovarainministeriö Tampereen ja Lempäälän yhteisen hakemuksen perusteella.

Kaupunginvaltuuston esityslista/pöytäkirja 10.6.2024