VUOREKSEN ASUKASYHDISTYS

Melonta ja veneily

Vuoreksen asukasyhdistyksen jäsenten käytettävissä on Särkijärvelle sijoittuvat kolme aikuisten kajakkia, yksi nuorisokajakki, inkkarikanootti ja kaksi SUP-lautaa. Näihin löytyy varusteina melat, melontaliivit, aukkopeitot, kajakkikärryt ja välineitä kaluston puhdistamiseen. Kalusto on hankittu pitkälti asukasyhdistyksen talkootyön ja tukijoiden avustuksella.

Kesäksi 2022 kalustoon on lisätty kolme soutuvenettä. Veneiden merkki on Kaisla 470 ja niissä on perusvarusteina tulpat, äyskäri ja köysi. Veneilijoiden käytössä on kolme pelastusliiviä sekä kaksi kelluntaliiviä. Yhdessä veneistä on ankkuri.

Vaikka kalusto on tarkoitettu lähtökohtaisesti jäsenille, joskus voi pyytää kaverinkin mukaan. Noudatamme periaatetta, että satunnaisia vieraita saa olla melomassa enintään yhtä monta kuin seurueessa on yhdistyksen jäseniä. Melonta- ja veneilykaluston käytöstä ei peritä erillistä maksua. Kalustoa ei saa viedä pois Särkijärven vesistöstä.

Melonta- ja veneilyvuorot varataan sähköisestä varauskalenterista. Kerrallaan voi varata yhden enintään 3 h vuoron. Seuraavan vuoron voi varata vaikka heti sen jälkeen, kun edellinen vuoro päättyy. Kerralla voi kuitenkin varata samalle ajankohdalle useita välineitä, jos perheen retki sitä vaatii.

Melominen ja veneily tapahtuu omalla vastuulla!

  • Alaikäiset melovat ja veneilevät vanhempien valvonnan alaisena.
  • Melojan ja veneilijän pitää olla uimataitoinen.
  • Käytä melontaliiviä, kelluntaliiviä tai pelastusliiviä. Melonta- ja kelluntaliivi ei ole pelastusliivi, mutta auttaa veteen joutunutta pysymään pinnalla.
  • Tarkasta, että melontavälineet ja veneet ovat kunnossa ennen vesille menoa.
  • Huonolla säällä ja ukkosella ei pidä meloa tai veneillä. Poistu järveltä välittömästi, jos huono sää yllättää.
  • Päihtyneenä melominen tai veneily on kielletty.

Lue tarkemmat säännöt varauskalenterin Info-sivulta!

Kaluston varaaminen

HUOM. Vuores.fi-portaali uudistui kesäkuussa 2022. Kesäkauden 2022 varauskalenteri toimii Vuores.fi-portaalin aiemmassa versiossa osoitteessa vanha.vuores.fi, koska kalenterin siirto uuteen järjestelmään kesken kauden on haasteellista. Kalenteri siirretään uuteen portaaliin seuraavaksi kesäksi.

Jos olet hakenut varauskalenterin käyttäjäksi ennen 14.6.2022, voit jatkaa varauskalenterin käyttämistä tuttuun tapaan kirjautuneena vanha.vuores.fi-portaaliin jo olemassa olevilla käyttäjätunnuksillasi.

Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnuksia portaaliin, rekisteröidy vanha.vuores.fi-portaaliin ja hae varauskalenterin käyttäjäksi alla olevien ohjeiden mukaan. Jos sinulla on ennen 14.6.2022 tehdyt portaaliin käyttäjätunnukset, voit hakea suoraan varauskalenterin käyttäjäksi.

Rekisteröityminen vanha.vuores.fi-portaaliin

1. Avaa portaali linkistä vanha.vuores.fi ja klikkaa sen ylälaidassa näkyvää Rekisteröidy-linkkiä
2. Täytä pakolliset tiedot (nimi, käyttäjätunnus, salasana ja sähköposti)
3. Lisää halutessasi nimimerkki (näkyy nimen tilalla) sekä mahdollisia muita tietoja ja määrittele tietojen jakamiseen ja viestien vastaanottamista koskevat asetukset
4. Hyväksy käyttöehdot ja paina Tallenna
5. Järjestelmä lähettää sinulle sähköpostiviestin (huomaa, että se saattaa joskus mennä myös roskaposteihin). Klikkaa sähköpostiviestissä olevaa linkkiä, jolloin käyttäjätilisi aktivoituu ja pääset kirjautumaan portaaliin.

Hakeminen varauskalenterin käyttäjäksi

1. Kirjaudu vanha.vuores.fi-portaaliin ylälaidassa näkyvän Kirjaudu-linkin kautta.
2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Oma profiili -linkkiä.
3. Klikkaa ylävalikosta linkkiä Liity intranetiin ja avautuvalta sivulta linkkiä ”Hae Vasy melonta -intranetin jäsenyyttä”.
4. Valitse vetovalikosta intranet ”Vasy melonta”
5. Kirjoita Lisätietoja-kenttään talouden lähiosoite
6. Klikkaa Lähetä.
7. Intranetin ylläpitäjä hyväksyy hakemuksesi, kun hän on varmistanut sinun olevan asukasyhdistyksen jäsen ja että jäsenmaksu on maksettu. Saat hyväksymisestä ilmoituksen sähköpostiisi. Huomioithan, että tähän saattaa mennä muutama päivä.

Melontakaluston varauskalenteri

1. Kirjaudu vanha.vuores.fi-portaaliin ylälaidassa näkyvän Kirjaudu-linkin kautta
2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Intranet-linkkiä (mobiilissa talosymboli), josta pääset Vasy melonta -nimettyyn varauskalenteriin
3. Pääset varauskalenteriin klikkaamalla ylävalikossa olevaa ”Tee uusi varaus” -linkkiä
4. Tarkemmat ohjeet löydät varauskalenterin Info-sivulta