VUOREKSEN ASUKASYHDISTYS

Melonta ja veneily

Vuoreksen asukasyhdistyksen jäsenten käytettävissä on Särkijärvelle sijoittuvat kolme aikuisten kajakkia, yksi nuorisokajakki, inkkarikanootti ja kaksi SUP-lautaa. Näihin löytyy varusteina melat, melontaliivit, aukkopeitot, kajakkikärryt ja välineitä kaluston puhdistamiseen. Lisäksi kalustossa on kolme Kaisla 470 -soutuvenettä, joissa on perusvarusteina tulpat, äyskäri ja köysi, sekä yksi polkuvene. Veneilijoiden käytössä on kolme pelastusliiviä sekä kaksi kelluntaliiviä. Yhdessä veneistä on ankkuri.

Vaikka kalusto on tarkoitettu lähtökohtaisesti jäsenille, joskus voi pyytää kaverinkin mukaan. Noudatamme periaatetta, että satunnaisia vieraita saa olla melomassa enintään yhtä monta kuin seurueessa on yhdistyksen jäseniä. Melonta- ja veneilykaluston käytöstä ei peritä erillistä maksua. Kalustoa ei saa viedä pois Särkijärven vesistöstä.

Melominen ja veneily tapahtuu omalla vastuulla!

  • Alaikäiset melovat ja veneilevät vanhempien valvonnan alaisena.
  • Melojan ja veneilijän pitää olla uimataitoinen.
  • Käytä melontaliiviä, kelluntaliiviä tai pelastusliiviä. Melonta- ja kelluntaliivi ei ole pelastusliivi, mutta auttaa veteen joutunutta pysymään pinnalla.
  • Tarkasta, että melontavälineet ja veneet ovat kunnossa ennen vesille menoa.
  • Huonolla säällä ja ukkosella ei pidä meloa tai veneillä. Poistu järveltä välittömästi, jos huono sää yllättää.
  • Päihtyneenä melominen tai veneily on kielletty.

Lue tarkemmat säännöt varauskalenterin Info-sivulta!

Kaluston varaaminen

Melonta- ja veneilyvuorot varataan sähköisestä varauskalenterista. Kerrallaan voi varata yhden enintään 3 h vuoron. Seuraavan vuoron voi varata vaikka heti sen jälkeen, kun edellinen vuoro päättyy. Kerralla voi kuitenkin varata samalle ajankohdalle useita välineitä, jos perheen retki sitä vaatii.

Varauskalenteria voi käyttää vain Vuores.fi-portaaliin rekisteröityneenä/kirjautuneena. Sinun tulee hakea varauskalenterin käyttäjäksi, ja saat käyttöoikeuden, jos olet asukasyhdistyksen jäsen ja maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksun. Viime vuonna varauskalenteria käyttäneet ovat automaattisesti kalenterin käyttäjiä, mutta varaus onnistuu vasta kun vuoden jäsenmaksu on maksettu.