Elämänilo

Taiteilija: Kirsimaria E. Törönen
Valmistumisvuosi: 2023
Katuosoite: Vuoreksen puistokatu 35
Taloyhtiö: As Oy Tampereen Vuoreksen Topaasi

Teos kuvaa hyvää arkea. Juurtumisen tunneta ja pieniä hetkiä, joista hyvä arki ja muistot rakentuvat. Teos ammentaa taidehistoriasta, ikimetsästä ja luonnonläheisyydestä. Läheisyys ja yhteenkuuluvuus kanssaihmisten ja luonnon kanssa on teoksen keskeinen teema. Teos kantaa nimeä ELÄMÄNILO. Muotokieleltään teos on figuratiivinen, se leikkii ihmisten, kasvien ja luonnon muodoilla yhdistellen niitä hauskalla ja mielikuvitusta ruokkivalla tavalla. Lopulliseen toteutusvaiheeseen päätyivät veistokset LENNÄTÄ! ja RAUHA.

Lennätä! iloista arkea. Ihmishahmoihin on haettu muotoa ja liikettä ikimetsien puista, kelohongista ja lapsen riemusta kahden aikuisen ”lennättäessä” häntä välissään turvallisessa otteessa.

Rauha on uudelleentulkinta taidehistorian kuuluisimpiin veistoksiin lukeutuvan ranskalaisen kuvanveistäjä August Rodinin vuonna 1902 valmistuneesta Ajattelijasta. Teos kuvaa ajatuksiinsa syventynyttä ihmistä. Pronssiveistoksesta on olemassa useita versioita maailman
museoissa. Vuoreslaisessa versiossa on meneillään kahvihetki, kissan kehrätessä mukavasti selän takana, hetken rauhallinen hetki kiireen keskellä.

Teoksen materiaali on corten-metalli.