Window

Taiteilija: Anna-Kaisa Suoraniemi
Valmistumisvuosi: 2019
Katuosoite: Jouhinkatu 3
Tilaaja/talon rakennuttaja: Riihirakenne Oy
Taloyhtiö: As Oy Tampereen Jouhinkatu 3

Teräksestä leikattu kappale. Teos sijaitsee pohjoisen julkisivun puolella autokatoksen seinässä kiinni.

Taiteilijan kuvaus teoksesta:

”Teos on syntynyt ajatuksesta, että aina jonkin uuden rakentaminen ja luominen siirtää tieltään pois jotain vanhaa. Tässä tapauksessa, kun rakennetaan uusia asuinalueita, uusia koteja, jotka täyttyvät elämällä, sitä edeltää jonkin vanhan muuttaminen: puita kaadetaan ja maaperää muokataan. Tämän myötä paikalla asuneiden eläinten elinpiiri väistämättä muuttuu ja muokkautuu. Lenkkeilijöiden entiset lenkkipolut katoavat ja marjamättäät jäävät muistoihin. Entinen korvautuu jollain uudella.

Työni on ikkuna, pieni sadunomainen runo ja muistomerkki entiselle, muistuttamassa siitä, mitä ennen saattoi olla. Se sisältää ajatuksen siitä, että jonkin asian muuttaminen tuo mukanaan vastuun: mikä tekee muutoksesta oikean? Onko se, mitä tehdään arvokkaampaa tai parempaa kuin mitä oli ennen? Mitä hyvää muutos tuo mukanaan?

Työ on pieni pyyntö sen katselijalle. Se pyytää elämään ja toimimaan niin, että muutoksesta syntyy jotain hyvää ja kaunista. Että vanha ei väistynyt tieltä turhaan ja uusi toisi mukanaan asioita, jotka osoittaisivat muutoksen hedelmälliseksi.”