Vuores-verkko Vuores Palvelu Oy on Tampereen Vuoreksen kaupunginosan palveluyhtiö.

Omakotitalon asukkaille ja rakentajille

Vuores-tietoverkossa omakotitalojen kiinteät liittymät toteutetaan tasalaatuisella ja luotettavalla valokuidulla. Sopimus liittymästä ja laajakaistan 100/100M* perusnopeudesta tehdään verkon omistavan Vuores Palvelun kanssa. Laajakaistapalvelun käytännössä toimittava operaattori on Lounea, joka vastaa myös asiakastuesta ja viankorjauksesta.

Liittymään voi lisäksi tilata lisänopeutta Lounealta aina 1000M:een asti (lisänopeus laskutetaan Vuores Palvelun perimän, liittymän ylläpidon ja perusnopeuden sisältämän, kk-maksun lisäksi). 

* Toteutuviin yhteysnopeuksiin vaikuttavat mm. langattoman lähiverkkoyhteyden käyttö, verkon kuormitus, päätelaitteen ominaisuudet, tietoturvapalvelut ja muut ohjelmistot.

Liittymän tilaus

Jos rakennat uutta omakotitaloa (Tampereen puolen) Vuorekseen, voit tilata Vuores-verkon kuituliittymän sähköisellä lomakkeella.

Kuituliittymä asennuksineen on hinnaltaan 1850 € (1492 € + alv 24 %).

Jos talon lopputarkastuksesta on yli 2 vuotta, sinulla on mahdollisuus hakea verottajalta kotitalousvähennystä valokuituliittymän asennukseen liittyvien tontilla tehtävien töiden kustannuksesta (573,50 €). Verottajan sivuilla voit tutusta tarkemmin kotitalousvähennyksen ehtoihin.

Omakotitalon kuituliittymän ylläpito ja laajakaistapalvelu 100/100M-perusnopeudella on hinnaltaan 14,40€/kk (sis. alv.), kun kuituliittymä on maksettu kertamaksuna.

Kuituliittymän sisältö ja toimitus

Kuituliittymä sisältää:

  • laajakaistapalvelun ja kaapeli-tv-palvelun avauksen
  • Genexis FiberTwist P3420 -kuitupäätelaitteen
  • TP-link Deco X50 -WLAN-reitittimen

Liittymä toteutetaan valokuidulla kiinteistön talojakamoon asti (FTTH eli fiber-to-the-home).

Kuituliittymän toimitusaika on 30 vrk. Vuores Palvelu ei takaa, että kytkennät voidaan toteuttaa juuri toivottuna päivänä. Liittymismaksu laskutetaan kuituliittymän ja laajakaistapalvelun kytkemisen jälkeen ja kuukausilaskutus alkaa laajakaistapalvelun kytkemispäivästä.

Toimitus edellyttää, että tontin rajalle tuotu kaapeli on vedetty kiinteistön putkessa talojakamoon ja talojakamo ja sisäverkko ovat valmiit (ks. ohjeistus Vuoreksen ICT-ohjeesta alta). 

Liittymän siirto

Mikäli olet ostanut omakotitalon, jossa on jo Vuores-tietoverkon kuituliittymä, täytä lomake liittymän siirrosta vanhalta omistajalta nimiisi. Samalla voit ilmoittaa jatkavasi liittymään kytkettyä 100/100M-laajakaistapalvelua. Mikäli uusi omistaja jatkaa laajakaistapalvelua suoraan (eli palvelua ei kytketä välillä pois), siirrosta ei peritä maksua. Uudelleenkytkennän vaativissa tilanteissa laajakaistapalvelun avausmaksu on 120,28€ (sis. alv).

Jos olet myynyt omakotitalon, jossa on Vuores-tietoverkon kuituliittymä, täytä lomake liittymän siirrosta uuden omistajan nimiin. Samalla voit irtisanoa nimissäsi olleen 100/100M-laajakaistapalvelun.

Kaapeli-tv-palvelu

Vuoreksessa kaapeli-tv on Lounealta tilattava lisäpalvelu, joka toimitetaan Vuores-tietoverkon kuituliittymän kautta. Kaapeli-tv-palvelun kuukausimaksu on 4,46€/kk (sis. alv).

Mikäli kaapeli-tv-palvelu tilataan, kytketään tai siirretään samalla kertaa kuin kuituliittymä ja laajakaistapalvelu, kaapeli-tv-palvelun avauksesta ei peritä maksua. Erikseen kytkettynä kaapeli-tv-palvelun avausmaksu on uudelleenkytkennöissä 120,28€ (sis. alv) ja täysin uusissa kytkennöissä 482,00€ (sis. alv). 

Voit tilata kaapeli-tv-palvelun samalla tilauslomakkeella kuin kuituliittymän kytkennän. Sopimus tehdään Lounean kanssa. Voit myös tilata Lounealta haluamasi maksukanavapaketit.

Palvelukuvaus, ehdot ja ohjeet

Alta voit ladata liittymän palvelukuvauksen, yleiset sopimusehdot yksityisasiakkaille (omakotitalo) sekä ICT-ohjeen.

Lisäksi liittymään pätee soveltuvin osin Lounean Valokuitu-palvelukuvaus (ip-osoitteita, käytettävyyttä ja virheenkorjausta koskevat kohdat).

Kysy tarvittaessa lisätietoa Vuores Palvelusta.