Vuoreksessa on taidetta kaikkialla: talojen julkisivuissa ja pihoilla, puistoissa, silloilla, liikenneväylillä ja aukioilla. 

Vuoreksessa sillan led-valoteos hellii silmiä vuodenaikojen mukaan vaihtuvin värimaailmoin, porraskäytävän lasiin on painettu talon korkuinen metsä, lahjoitetuista suksista muodostuu omintakeinen seinä. Vuores-taloa koristaa graafinen betoni, Shoppailijat-teos toivottaa kävijät tervetulleeksi liikekeskukseen.

Taide on luonteva osa vuoreslaisten jokapäiväistä elämää ja lisää oleellisesti rakennetun ympäristön laatua ja omaleimaisuutta.

Rakentajat valitsevat jo suunnitteluvaiheessa ammattikuvataitelijan toteuttamaan omaan rakennukseen tai sen pihalle soveltuvan taideteoksen. Tampereen kaupunki hankkii puolestaan taidetta julkisille paikoille, silloille ja aukioille.

Vuoreksen taideohjelma (pdf) on määrittellyt puitteet taiteen kytkemiselle alueen suunnitteluun ja rakentamiseen.

Teoshakemisto

Taideteoksiin voi tutustua tarkemmin Vuoreksen teoshakemistossa, jossa teokset näkee joko listauksena tai kartalle sijoitettuina

Osa hakemiston valokuvista sekä teosesittelyistä on lähtöisin Vuoreksen taidekoordinoinnista vastanneen Frei Zimmer Oy:n materiaaleista. Lähteenä on käytetty myös Rakennustietosäätiön taiderakentamisessa.fi-sivua.