Vuoreskeskus on palveluiden ydin

Palveluiden ytimeen, Vuoreskeskukseen, sijoittuu Klaava-liikekeskus sekä lukuisia kivijalkaliiketiloja. Alueen sydämeksi muodostuu Vuores-aukio, asukkaiden kokoontumispaikka.

Vuoreskeskuksesta löytyy tällä hetkellä muun muassa päivittäistavarakauppoja, ravintoloita, lounaskahvila, valokuvaamo, eläinlääkäri, kauneus- ja hyvinvointialan yrityksiä sekä seurakuntakoti. Voit tutustua palveluihin tarkemmin Palvelu listana tai kartalla -sivuilla.

Vuoreksen koulu (luokat 1-9) sijaitsee Vuores-talossa. Vuores-talosta löytyy myös päiväkoti, esiopetusryhmiä, neuvola, hammashoitola ja nuorisopalvelujen tiloja. Vuores-talon monitoimiaulaa esiintymislavoineen ja 1000 m2:n liikuntahallia pyritään hyödyntämään mahdollisimman paljon myös iltaisin ja viikonloppuisin harrastustoimintaan sekä tapahtumien järjestämiseen. Vuoreksen koulun Isokuusen yksikössä järjestetään esiopetusta ja 1-2-luokkien perusopetusta.

Vuores-talon päiväkodin lisäksi alueella on Isokuusen päiväkoti sekä kaksi palveluseteliperiaatteella toimivaa tiedepäiväkotia Mäyränmäessä. 

Huippunopea tietoverkko ja ainutlaatuinen jätteiden putkikeräys

Vuoreksessa on panostettu tietoverkon nopeuteen ja laatuun. Alueen palveluyhtiön Vuores Palvelu Oy:n rakennuttamassa valokuituverkossa tarjotaan jokaiseen asuntoon nopea 100/100 Mbps:n yhteys. Palveluyhtiö myös tukee alueen taloyhtiöitä kiinteistöjen ylläpidossa.

Jätteiden keräys tapahtuu Vuoreksessa siististi maanalaisten putkien kautta. Putkijärjestelmä poistaa kiinteistöiltä jäteautot meluineen ja pakokaasuineen, eikä pihoilla tarvita jätekatoksia. Järjestelmä on hygieeninen ja turvallinen käyttäjille sekä työntekijöille. Järjestelmä vähentää myös energiantarvetta sekä ympäristövaikutuksia perinteiseen jätteenkuljetukseen verrattuna.