Vuoreskeskus on palveluiden ydin

Palveluiden ytimeen, Vuoreskeskukseen, sijoittuu Klaava-liikekeskus sekä lukuisia kivijalkaliiketiloja. Alueen sydämeksi muodostuu Vuores-aukio, asukkaiden kokoontumispaikka.

Vuoreskeskuksesta löytyy tällä hetkellä muun muassa päivittäistavarakauppoja, ravintola-pizzeria, lounaskahvila, valokuvaamo, kauneus- ja hyvinvointialan yrityksiä sekä seurakuntakoti. Voit tutustua palveluihin tarkemmin Palvelu listana tai kartalla -sivuilla.

Tampereen nykyaikaisin koulu avasi ovensa Vuores-talossa syksyllä 2013. Alussa opetusta annetaan alaluokilla, yläluokat valmistuvat vuonna 2019. Talosta löytyy myös päiväkoti, esiopetusryhmiä, neuvola ja hammashoitola. Vuores-talon monitoimiaulaa esiintymislavoineen ja 1000 m2:n liikuntahallia pyritään hyödyntämään mahdollisimman paljon myös iltaisin ja viikonloppuisin harrastustoimintaan sekä tapahtumien järjestämiseen. Vuores-talon päiväkodin lisäksi alueella on toinen julkinen päiväkoti, yksityinen tiedepäiväkoti sekä ryhmäperhepäiväkoti.

Vuorekseen tulee myöhemmin kaupallisia ja julkisia palveluja myös esimerkiksi Isokuusen alakeskukseen sekä Lahdespohjan yritysalueelle.

Huippunopea tietoverkko ja ainutlaatuinen jätteiden putkikeräys

Vuoreksessa on panostettu tietoverkon nopeuteen ja laatuun. Alueen palveluyhtiön Vuores Palvelu Oy:n rakennuttama valokuituverkko mahdollistaa huippunopeat symmetriset 100/100 Mbps:n tietoliikenneyhteydet. Palveluyhtiö myös tukee alueen taloyhtiöitä kiinteistöjen ylläpidossa.

Jätteiden keräys tapahtuu Vuoreksessa siististi maanalaisten putkien kautta. Putkijärjestelmä poistaa kiinteistöiltä jäteautot meluineen ja pakokaasuineen, eikä pihoilla tarvita jätekatoksia. Järjestelmä on hygieeninen ja turvallinen käyttäjille sekä työntekijöille. Järjestelmä vähentää myös energiantarvetta sekä ympäristövaikutuksia perinteiseen jätteenkuljetukseen verrattuna.